Отново случай на насилие от прокурорския син от Перник. Пред bTV млада

...
Отново случай на насилие от прокурорския син от Перник. Пред bTV млада
Коментари Харесай

„Взе ножа и започна да ми замахва“: Свидетелски разказ за нападение и заплахи от прокурорския син

Отново случай на принуждение от прокурорския наследник от Перник. Пред bTV млада жена описа, че е заплашвана с нож от Васил Михайлов , откакто той е пребил приятеля ѝ до пристъп.

Снимка: bTV

До 9 април 2022 година Белослава Йорданова от Перник единствено е чувала за Васил Михайлов, само че в никакъв случай не го е виждала.

„ Моят другар Никълъс е споделил на неговата някогашна другарка „ тая “. Помоли го да отиде да се схванат нещо, да поговорят. Отидохме, само че се оказа, че няма да бъде диалог. Започна да го удря с шамари в главата, смъкна го на земята, по-късно всички удари бяха напълно в главата му - с ритници, с коленца, с юмруци “, споделя Белослава.

Снимка: bTV

Младата жена си спомня, че крещяла за помощ пред погледите на няколко очевидци.

„ Каза ми, че ще ми покаже, че би трябвало да млъкна, да спра да викам, защото виках много мощно. Молейки се пред петима очевидци да създадат нещо, те стояха в профил и следиха, някои снимаха, трети подават нож “, допълва тя.

Васил Михайлов с нови самопризнания за други побои пред камерата ни

Пред екипа ни от телефона си Белослава демонстрира видеоклип, на който се вижда ясно от кого и по какъв метод е пребит Никълъс. Чуват се и нейните крясъци.

„ Беше през нощта в междублоково пространство. Взе ножа от негов другар и стартира да ми замахва, крещейки цинизми и че би трябвало да онемявам. Моят другар се съвзе някак, стана и го изблъска от мен. Съответно Васил се разгневи още повече и имаше втора такава част, която приключи с порезна рана под окото “, споделя момичето. 

Момичето споделя, че от самото начало крещяло за помощ пред няколко очевидци

Белослава съумяла да подаде сигнал на 112. По думите ѝ едвам тогава насилието било прекъснато от Михайлов.

„ Влачех го към таксито, което ни чакаше. Когато се качи краткотрайно загуби схващане за 1-2 минути. Беше целият в хематоми “, добавя пострадалата. 

„ Обаждал ѝ се е от пандиза и я е заплашвал. В началото неведнъж му е прощавала “, изясни репортерът на bTV

Прокурорският наследник е обвиняем по две обвинявания за общо 11 закононарушения. Едно от делата е точно по случая с Белослава и приятеля ѝ Никълъс – за нанасяне на телесна щета към него, и за закана с ликвидиране към нея. Заседанието обаче през вчерашния ден беше отсрочено поради заболели юристи.

А откакто bTV разгласява абсурден запис от телефонен диалог със закани с ликвидиране, потърсихме отговори от прокурорския наследник. Записът е изработен от някогашната другарка на Васил Михайлов – Боряна Рангелова , споделя самата тя. Твърди, че мъжкият глас бил негов. 

От петък прокурорският наследник още веднъж е под домакински арест, в килията си се е подписал като Васил Ламята

„ Аз, в случай че реша да те убия, аз ще те убие по метод, по който никой няма да разбере. Разбираш ли “, споделя гласът в записа. На въпрос дали е неговият глас, Михайлов отговори: „ Вие сте публицисти и несъмнено знаете. Аз съм добър човек и не застрашавам хора “.

Още през октомври предходната година в изявление от терасата на дома си пред bTV Васил Михайлов призна, че е нападал хора.

Решението не предстои на обжалване

„ Не бива да бъде по този начин, тъй като би трябвало да ги свалим най-сетне тези маски на равнодушие, да се вършим, че нищо не виждаме, че нищо не чуваме. Утре това ще бъдат нашите деца и това ще продължава. Ако най-сетне има някой осъден, който е понесъл следствията си съответно, идващият евентуален подобен ще знае, че ще има последици и за него “, разяснява Белослава Йорданова.

Белослава застава пред камерата ни с вяра, че ще даде добър образец и ще защищити други хора от това, през което е предходна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР